Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Ata sporumuzun belgeseli Berlin’den sonra Antalya’da

66. Uluslarası Berlin Film Festivali'nde Generation Kplus çocuk ve gençlik filmleri yarışmasında Jüri Özel Mansiyon Ödülü alan ilk Türk belgeseli 'Genç Pehlivanlar', 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ulusal yarışma bölümünde yarışıyor.
'Genç Pehlivanlar', çocukluktan yetişkinliğe geçen ve ailelerinden ilk defa ayrı düşen küçük pehlivan adaylarının hayatla mücadelesine tanık olmamızı sağlıyor. İlk kez ailelerinden ayrı kalışları, sevdiği arkadaşlarıyla rakip olmaları, şampiyonluk hedefleri ve hırslar... Amasya Güreş Eğitim Merkezi'ndeki kıyasıya mücadeleyi izleyiciye aktaran filmin en dikkatimi çeken yanı, çocukların ergenliğe geçişteki kimlik arayışları oldu.
Bu zor yıllarda çocuklar tutkuları uğruna yarışıyorlar, öğreniyorlar, acı çekiyorlar, tüm zorluklara karşı göğüs germeye çalışıyorlar. Bir şampiyonluk beklentileri var, üstlendikleri sorumluluk o kadar büyük ki; psikolojilerini hesap edemiyor insan. Filmi hem yazıp, hem de yöneten Mete Gümürhan; küçük kahramanlarımızın duygu geçişlerini, yaşadıkları duygusal anları izleyiciye çok başarılı bir biçimde aktarmış.
Başarılı güreşçilerle, filmin gösterimi öncesi buluştuk. Böyle sıcak bir Anadolu belgeselini bize sundukları için teşekkür ettim.
Sonra öğrendim ki hayallerinin peşinden koşan gençler; güreşle, ülkemizi dünyada temsil etmeyi düşlüyorlarmış.
O kadar sohbet ettik, güreşle ilgili birkaç hareket öğrenmeden olmaz dedim. O kadar saygılılar ki, "Abla olmaz, bir erkeğin kadınla güreşmesi doğru olmaz, sen güçsüzsün" dediler... Güreş pozlarımızı çekildikten sonra çocuklara başarılar dileyerek yanlarından ayrıldım.
Türkiye'de belgeselin sinemasal gücü artık keşfedildi ve bu iyiye gidiş 'Genç Pehlivanlar'a umarız Türkiye'de şans getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA